iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще проверяват търговските обекти за данъчни нарушения

Ще проверяват търговските обекти за данъчни нарушения 07_1405079748

Екипи ревизори от НАП Перник започват да проверяват търговските обекти за данъчни нарушения.

Мярката е част от националната акция на агенцията по приходите. На територията на Перник ще бъдат проверени над 200 търговски обекта. В инициативата ще се включат и ревизорите от структурите за големи и средни данъкоплатци в София. Така инспекторите, които ще проверяват отчитането на оборотите и издаването на касови бележки стават над 1600, съобщи Ивайло Дюлгеров от пернишкия офис на НАП.

Ревизорите ще продължат да се занимават и с основната си работа – извършване на ревизии, а проверките за касови бележки ще се правят в извънработно време и в почивните дни.

Причината за акцията на данъчните е, че системата за дистанционна връзка на касовите апарати с НАП периодично дава данни за спад на оборотите на определени групи търговци след 17,30 ч. в делничните и през почивните дни. Според звеното за данъчен контрол на НАП подобно поведение е резултат от очакването, че в тези периоди не се извършват проверки. По тази причина голяма част от контролния ресурс на приходната агенция ще се съсредоточи във вечерни и проверки през уикендите.

От НАП напомнят също, че глобата за физическо лице, което не издаде касова бележка, е до 500 лв., а за юридически лица, укриващи обороти, може да се стигне и до запечатване на търговския обект.

Заради засиленото присъствие на инспектори и за да се избегнат опитите за измами, от Агенцията предупреждават, че при проверки служителите й винаги се легитимират със служебната си карта. Освен това инспекторите на приходната агенция не приемат и не изискват плащания в брой. Всички дължими глоби се заплащат по банков път.

Всеки може да сигнализира на телефон 0700 18 700 за данъчни нарушения и неиздаване на касови бележки на цената на градски разговор от цялата страна.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.