iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще проверяват агнешкото заради Гергьовден

Ще проверяват агнешкото заради Гергьовден 04_1430392330

Започват засилени проверки на храните, като поводът е Гергьовден. Ще бъдат наблюдавани по-специално агнешкото месо и салатите.

Това каза за „Фокус” Камен Николов, началник отдел в Дирекция „Контрол на храните” в Българската агенция по безопасност на храните.

„Тези проверки се извършват освен по план, по сигнали и по изключение когато има някои неблагополучия с тези продукти“, поясни експертът. По думите му става въпрос за нерегламентирано предлагане на агнешко месо най-вече от недобросъвестни търговци. „Призовавам всички български граждани да купуват месо или каквито и да било други продукти не само свързани с този празник, но и по принцип само от регламентирани търговци”, заяви Николов.

Камен Николов допълни, че дежурни санитарни инспектори ще отговарят на всички сигнали за нередности по време на самия празник.Той каза, че за традиционните проверки по време на летния туристически сезон е рано, но ще има такива и призова гражданите да дават обективни сигнали. По думите му много често се избързва с информацията, че проблемът е от хранителен характер.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.