iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще противодействат на тероризма

Ще противодействат на тероризма 02_1455873751

Правят областен план за противодействие на тероризма, като проектодокументът бе основна тема на първото редовно заседание на Областния съвет по сигурност за 2016 година. На срещата, оглавявана от областния управител д-р Александър Александров, проектопланът бе детайлното разгледан и обсъден.

Препоръки към членовете на съвета и насоки за предприемане на конкретни действия в учрежденията, които ръководят, дадоха по темата директорите на ОД на МВР, „Пожарна безопасност и защита на населението” и ТД „Национална сигурност”.

Заседанията на Областния съвет по сигурност се провеждат два пъти годишно и при необходимост. В него са включени всички териториални звена, свързани със сигурността на населението и обезпечаването на населението във военно време. Такива структури са Областната дирекция на МВР, Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”, Териториална дирекция „Национална сигурност”, Окръжна прокуратура, Окръжен съд, Областен военен отдел, Регионална здравна инспекция, Български червен кръст, ЧЕЗ, ВиК и други, определени със заповед на областния управител.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.