iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще повишават безопасността при пътуване

Ще повишават безопасността при пътуване  12_1450883885

В дните с интензивен трафик около Коледа и Нова година ще се ограничава движението на МПС над 12 т по автомагистралите и натоваренитe пътни направления, като в дните с интензивен трафик около Коледа и Нова година, когато много хора тръгват на път, ще се ограничава движението на моторните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и натоваренитe пътни направления. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

Очаква се интензивно движение на изходите на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София - Кулата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

На 23 декември - сряда, последният работен ден преди четирите почивни дни за Коледа, и на 30 декември - сряда, последният работен ден за 2015 г. и преди четирите почивни дни за Нова година, между 16 ч. и 20 ч., ще бъде ограничено движението на МПС над 12 т по следните участъци от републиканската пътна мрежа:

•Автомагистралите;

•път I-1 Видин – Ботевград;

•път I-1 Благоевград – ГКПП „Кулата“;

•път I-4 п. в. „Коритна“ – Велико Търново – Шумен;

•път I-5 Русе - Велико Търново;

•път I-8 ГКПП „Калотина“ – ГКПП „Капитан Андреево“;

•път I-9 Дуранкулак – Варна - Бургас;

•път II-18 Околовръстен път София;

•път II-19 Симитли - Гоце Делчев;

•път II-86 Пловдив - Смолян;

•път II-99 Бургас - Царево.

Същата организация в движението ще бъде въведена и в последния ден от почивните празнични дни – съответно 27 декември 2015 г. /неделя/ и 3 януари 2016 г. /неделя/ от 14 ч. до 20 ч.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

За повишаване безопасността на движение при засиления трафик през Владая в последните работни дни преди празниците - на 23 декември и на 30 декември от 12 ч. до 17 ч., ще има две ленти за движение в посока София – Перник на път I-1 (Е-79).Временната организация на движението ще е от км 285+660 /кръстовището за Рударци/ до км 286+847 /бензиностанция „Петрол“/. На 24 декември и на 31 декември от 8 ч. до 14 ч. в същия участък отново ще има по две ленти за движение в посока София – Перник.

В края на четирите почивни дни около Нова година – на 3 януари 2016 г., от 10:00 ч. до 16:30 ч., в светлата част от денонощието, ще има две ленти в посока Перник – София на път І-1 /Е79/ от км 278+910 до км 282+038 – след бензиностанция „Лукойл“ до пункта на „Пътна полиция“ при Владая. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно.

Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.

Поради извършването на строително-монтажни работи на участък 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път - път II-18 от км 0+780 до км 6+308,17, е възможно да има затруднения в района на обекта за трафика към Калотина. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват въведената пътна сигнализация.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.