iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще поставят мрежи на оградите в центъра на Перник

Ще поставят мрежи на оградите в центъра на Перник 12_1417515586

Новият заместник-кмет на Перник Владислав Караилиев иска да бъдат поставени мрежи и реклами на оградите, опасващи центъра на Перник. Той смята, че хората се дразнят от гледката на разкопания „Кракра”.

„Не е приятно да вървя и да гледам разкопки. Много по-добре е да бъде оградено като в европейските градове и да се движат хората спокойно. Освен това ще разговарям с изпълнителите и за отваряне на пресечка през площада, за да не се налага да заобикалят гражданите, а да има нормален обход”, каза Караилиев.

Ремонтът на площада си имал график, но новият заместник-кмет все още не бил запознат с него. В момента „Кракра” се обновява по програмата „Зелена и достъпна градска среда”. Предвидено е центъра на Перник да е с изцяло нова визия през май 2015 г. В момента се изгражда декоративна рекичка на площада, а след това ще започне и реденето на плочките. Новите настилки вече са частично поставени пред общината, в градинката с паметника на Кракра Пернишки, зад гимназията и в района на Младежкия дом. Напълно готова е улица „Търговска” и пространството пред хотел „Струма”.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.