iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще почиваме четири пъти по четири последователни почивни дни догодина

Ще почиваме четири пъти по четири последователни почивни дни догодина 11_1448644210

Четири пъти по четири последователни почивни ще имат работещите догодина, като хората ще отдъхват повече покрай 3 март, 24 май, 6 и 22 септември. Това става ясно от приетия от правителството календар за почивните дни, свързани с националните и религиозни празници през 2016 г.

За да не се прекъсва работната седмица, кабинетът взе решение да обяви за неработен 4 март - петък. Така за деня на Освобождението - 3 март, ще почиваме от четвъртък до неделя включително. За сметка на това ще се работи на 12 март - събота.

Почивен ден ще е 23 май - понеделник, а също и 5 септемвири - понеделник, и 23 септмеври - петък. Те ще се отработват съответно на 14 май, 10 и 17 септември. Разместванията се налагат, защото Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май, и Денят на Съединението - 6 септември, се падат във вторник. Денят на независимостта на България пък - 22 септември, е в четвъртък. За да не се разкъсва работната седмица и за да се осигури по-ефективна почивка, правителството гласува по още един ден допълнително почивка, като ги обединява с уикендите. Заради отработванията в съботите броят на работните дни през годината няма да се промени, посочват от Министерски съвет.

Великденските празници тази година започват от 29 април и продължават до 2 май - отново 4 дни почивка. Гергьовден - 6 май, е в петък и така се заформят 3 последователни почивни дни.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.