iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще обсъждат тролеите в Перник

Ще обсъждат тролеите в Перник 05_1432705137

За днес е насрочена среща на три от постоянните комисии в Общинския съвет и представители на чешката кимпания „Maj Trans s.r.o.”. В ранния след обяд в сградата на Община Перник те ще обсъждат възстановяване и развитие на тролейбусния транспорт в града, като срещата е по желание на „Maj Tranc s.r.o.”.

Нa заседанието ще присъстват съсобственикът на „Maj Trans s.r.o.” Самвел Азатян, директорът на компанията Михаил Лисак и д-р Влад Макс Орбан – консултант по икономическа сигурност на „Maj Trans Euro”.

На 5 май 2015 г. представители на чешката компания се срещнаха и разговаряха с председателя на ОбС Милан Миланов, като заявиха желанието си за публично-частно партньорство с Общината по отношение на тролейбусното дружество. Днешното заседание е продължение на този разговор.

Очаква се след финала на обсъждането да има общ брифинг с участието представители на „Maj Trans s.r.o.”, кмета на Община Перник и председателя на ОбС.

Чешката компания е изпратила предложение до Община Перник, в което е поискана нужната на фирмата икономическа информация, въз основа на която ще бъде предоставен бизнес план.

Чехите обещават да доставят нужния брой тролейбуси, чехско производство. При успешно финализиране на двустранното партньорство, от „Maj Trans s.r.o.” се ангажират да запазят всичките 105 работни места в „Тролейбусен транспорт”, като преструктурират някои от длъжностите. Обещават да въведат намалена работно време за шофьорите в съответствие с европейските стандарти, като в същото време увеличат заплатите им и им осигурят фирмено работно облекло; да разработят нова транспортна схема, да развият система на пътуване с намаление и карти на определени групи от населението, както и да оздравят финансово предприятието.

По предварителни разчети инвестицията на „Maj Trans s.r.o.” в „Тролейбусен транспорт” ще възлезе на няколко милиона евро.

Решение за бъдещето на тролейбусното дружество трябва да вземе Общинският съвет, който е негов принципал.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.