iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще има поне по 10 тото милионера на година

Ще има поне по 10 тото милионера на година 05_1431079054

Минимум по 10 души ще стават милионери годишно в резултат на промените в Българския спортен тотализатор. Това обяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред Българската национална телевизия.

„При шестица джакпотът ще стартира от 1 милион лева, като към него ще се прибавят и натрупаните постъпления за съответния тираж. Така ще правим поне по 10 милионери годишно. Вече са факт сериозни промени в досегашните игри, които да ги направят по-атрактивни за гражданите. Най-големите промени ще са в играта 6 от 49”, разясни Кралев.

Спортният министър подчерта, че се разчита и на социалния ангажимент на гражданите да предпочитат държавния оператор при игрите, защото ще имат конкретна полза не само за себе си, а и за държавата. Скоро ще бъде пусната нова игра, която ще даде възможност да се натрупат суми за спортна инфраструктура, стана ясно още от интервюто на министър Кралев. Цялата печалба, която БСТ генерира от тази игра, ще отива за строеж на спортна инфраструктура в градовете. Колкото по-голямо е участието на гражданите от съответния регион, толкова повече средства ще се отделят за него.

Красен Кралев категорично заяви, че българският спорт на 100% зависи от начина, по който се развива спортният ни тотализатор. „Целият бюджет на спортното министерство зависи от Българския спортен тотализатор. В момента бюджетът е около 70 милиона лева. Имаме пряко финансиране от тотото в размер на 18 % от всички постъпления.

Субсидията, която идва от държавния бюджет, се формира на базата на отчисленията, които БСТ прави чрез заплащане на данъци и такси. Очаквам приходите на БСТ да се увеличат, защото усъвършенстваме сегашните игри, създаваме съвсем нови игри и навлизаме в нови пазарни ниши”, посочи още министър Кралев.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.