iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще има отново протест на полицаите на 25 юли

Ще има отново протест на полицаите на 25 юли 07_1437391280

Полицаите излизат отново на протест на 25 юли. Това съобщиха от Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР). Досега от профсъюза водеха преговори с ръководството на МВР, но според синдикатите те вече са безпредметни.

Те отбелязват, че постигнато сближаване в позициите на профсъюза и ръководството на министерството за специализираната операция по границата с Турция и извънредния труд, но няма никакви гаранции, че договорките ще бъдат изпълнени. Синдикатите продължават да настояват за оставката на шефа на пожарната гл. комисар Николай Николов.

"Постигнати известни положителни резултати и е постигнато сближаване на някои виждания на политическото ръководство на МВР и СФСМВР - най-вече по проблемите на специализираната полицейска операция по границата с Турция и полагания от служителите извънреден труд. За съжаление тези резултати са частични, а пълната им реализация продължава да остава значително разсрочена във времето и не е гарантирана по никакъв начин. По други основни въпроси - като преструктурирането в Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението и положението на нейния директор главен комисар Николай Николов - не е постигнат напредък. Причината за това е липса на желание и/или достатъчен капацитет у ръководството на МВР да се ангажира активно в решаването на множеството проблеми. СФСМВР намира продължаването на преговорния процес при тези условия за безпредметно и смята, че възобновяване на преговорите без коренна промяна в отношението на другата преговаряща страна е невъзможно. СФСМВР счита, че това не са реални преговори, а опит на политическото ръководство да „спечели време“ като симулира активност, без да се постигнат реални резултати", пишат от синдиката.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.