iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще бъде променен проекта за подлез при ж.п.-спирка „Даскалово“ в Перник

Ще бъде променен проекта за подлез при ж.п.-спирка „Даскалово“ в Перник 07_1405063619

Ще бъде променен проекта за подлез при ж.п.-спирка „Даскалово“ в Перник.

Промяната се налага заради газопровода, който преминава между трасето на външноградската магистрала и на ж.п.-линията, съобщи кметът Росица Янакиева.

Съоръжението е включено в поименния списък на Община Перник на обектите за изграждане и ремонт през тази година, като за целта са предвидени 130 000 лева.

За да се направи подлез eдновременно под шосето и под ж.п.-линията, е необходимо да се измести газопроводът. Изместването ще струва 280 000 – 300 000 лева, което не е във възможностите на Общината. Проектът се преработва с идеята през тази година да бъде изграден тунелът в частта под автомагистралата, а по-нататък, според финансовите ресурси, ще се мисли и за преминаване на подлеза под ж.п.-линията, допълни Янакиева.

Подлезът ще свързва кварталите „Църква“ и „Изток“. Участъкът е сред най-проблемните на външноградската магистрала. В момента е изтрита и маркировката на пешеходната пътека. Въпреки че ограничението на скоростта за автомобилите в този район е 60 км в час, много често то не се спазва.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.