iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Ще атакуват наложените санкции за изграждането на регионалното депо за твърди битови отпадъци по административен път

Ще атакуват наложените санкции за изграждането на регионалното депо за твърди битови отпадъци по административен път 06_1434544846

Община Перник ще атакува наложените санкции за изграждането на регионалното депо за твърди битови отпадъци по административен път, като кметът Иван Иванов се е отказал от завеждането на дело заради високата такса в съда и високия хонорар на адвоката.

"Когато встъпих в длъжност заварих сключен договор с адвокат Златомир Орсов на стойност 99 000 лева. Нямаше гаранции за изхода на делото, освен това, за да бъде заведено то, трябваше да внесем и такса в съда в размер на 127 000 лева. В този момент, това бяха непосилни суми за общината. Затова се отказах от завеждането на дело и предприех разговори с министрите на околната среда и водите и на финансите за разрешаване на проблема по административен път", каза Иванов по време на днешната сесия. Санкциите за депото са наложени от МОСВ и са на стойност близо 2.8 млн. лева. Според общината те са необосновани, тъй като се равняват на 25 % от общата стойност на проекта при нормални- 5 %. В момента се води кореспонденция с управляващия орган, като надеждите на управата са, финансовите корекции да бъдат чувствително намалени. За да бъде приключено обаче обектът в срок и да не се налага Перник да връща 22 милиона лева, съветниците единодушно дадоха съгласие за поемането на безлихвен кредит от централния бюджет, равняващ се на размера на санкциите.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

26-Декември-2016

26-Декември-2015

27-Декември-2013

26-Декември-2013

Вход с фейсбук профил:

Гореща линия: 0888 563 496

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини

ПОРЪЧКИ се приемат само през сайта и се препращат към търговците за изпълнение!

ipernik com