iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Селските кметове проведоха редовна среща днес

Селските кметове проведоха редовна среща днес 09_1473775959

Готовността на училищата в населените места на територията на пернишка община, почистването и закърпването на улици бяха основна тема на редовната среща на кметовете на населени места с ръководството на Община Перник.

Навсякъде в селата и в кварталите на града,училищата са готови да посрещнат новата учебна година. Изчистени са сградите и училищните дворове. Пред всички училища на територията на общината ще бъдат поставени нужните пътни знаци, които общината е закупила и разпределила по отделните кметства, каза кметът Вяра Церовска. За проблем с довършването на ремонта на училищната сграда в Богданов дол, която се възстановява със средства от Междуведомствената комисия по бедствията, тъй като пострада при земетресението през 2012 г., алармира кметът Петър Теофилов. Близо 60-70-те ученици от селото продължават да учат в Перник и околните села. Фирма „Юнис”, която прави ремонта на сградата, очаква средства, за да продължи възстановителните работи.

От спешно закърпване на дупките по уличните платна се нуждаят няколко кметства. Такъв проблем има в Богданов дол и кв.Бела вода, а кметът Вяра Церовска бе категорична, че до края на октомври ще се направи нужното закърпване и асфалтиране. За много кметове голям проблем е некачественото възстановяване на уличните платна от авариите по водопроводите, затова те поискаха среща с ръководството на В и К. От безводие, чести аварии и пожари се оплака кметът на село Расник Венцислав Любенов. Там предстои да се завърши сондирането и да се направи връзка с водопровода на селото. Проблем с водата имат и живущите по високите части на кв.Църква. Кметът Вяра Церовска уточни, че общината има готов проект за изграждането на водопровода до кв. Църква , с който се кандидатства за финансиране от ПУДООС. Изграждането му, както и довършването на водопровода в Ярджиловци са двата големи проекта, които ще се финансират от ПУДООС.

Кметовете поискаха и още съдове за смет, тъй като не достигат. Заради образуването на нерегламентирани сметища по главната улица на Рударци кметът Богдан Богданов поиска промяна в графика на сметоизвозването и по-чести курсове на фирмата по сметосъбиране.

На днешната среща бе представен и новият началник на сектор „Инвестиции, екология и озеленяване” в общината - инж.Даниела Мицева.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.