iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Село Люлин отбеляза своя традиционен събор

Село Люлин отбеляза своя традиционен събор 09_1473435365

В деня, в който честваме 131-та годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия, село Люлин отбеляза своя традиционен събор, като официални гости на празника в красивото пернишко село, разположено в полите на Люлин планина,бяха кметът на Община Перник и областен координатор на местната структура на ПП ГЕРБ д-р Вяра Церовска и представители на областното и общинското ръководство на партията.

Д-р Церовска честити двойния празник на жителите и гостите на Люлин, като им пожела да бъдат здрави, щастливи и отговорни към бъдещето на страната ни.

„Бъдете горди с вековната история на българския народ и с достойнитедела нанашитепредци, отдали живота си в борбата за Съединението на Княжество България с Източна Румелия“, каза още кметът на Перник. Тя подчерта, че благодарение на усилията и неуморната работа на кмета Евгени Евгениев, село Люлин добива нов съвременен облик и се превръща във все по-привлекателно място за живеене.

Поздрав към събралото се множество отправи и кметът на населеното място Евгени Евгениев.

Празникът продължи с кръшни хора, много песни и веселие.

Събитието уважиха още организационният секретар на областната структура на партията Владислав Караилиев, младежкият лидер на партийната структура в Перник Денислав Захариев, д-р Александър Александров, кметове на населени места в Общината от ПП ГЕРБ, зам.-председателят на Общински съвет-Перник Румяна Гьорева и общинският съветник Мирослава Николова. /Информацията е на пресцентъра на ПП ГЕРБ/.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.