iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Събраха тоалети за социално слаби абитуриенти

Събраха тоалети за социално слаби абитуриенти 05_1431344183

Над 500 тоалета за абитуриенти, социално слаби или без родители са събрани по време на кампанията „Ако си дал-не си живял напразно", като беше отбелязан финала на кампанията.

Кампанията се организира за втори път, като тази година тя прерастна в национална, благодарение на националните медии, които я разпространиха. Нейни инициатори са двете пернишки дизайнерки Катрин Богданова и Мария Феодорова. Още в края на миналата година те отправиха своя апел към всички онези, които пазят абитуриентските си костюми и рокли да ги дарят на млади хора, които нямат възможност да купят скъпи дрехи за бала. „Това са деца, които нямат възможност като голяма част от връстниците си да дадат много средства за празниците си. А има много млади хора, които са носили рокли и костюми само няколко часа и са ги прибрали в шкафовете, без да ги носят. Нека да помогнат на нуждаещи се" – призоваха тогава те.

Кампанията се разрасна много бързо, впоследствие към нея се присъедини и областната управа, в лицето на областният управител Ирена Соколова и жените от ГЕРБ. „Това е една много благородна инициатива. По време на кампанията имахме връзка с Дирекциите по социално подпомагане в градовете, за да имаме ясна представа къде от какви дрехи имат нужда зрелостниците. Дизайнерките даваха своя принос, като правеха допълнителни аксесоари и освежаваха тоалетите. Щастлива съм, че три пернишки деца – едно момче и две момичета ще бъдат красиви на празника си, точно благодарение на тази инициатива" – сподели Ирена Соколова.

Катрин и Мария са категорични, че тази кампания няма да е последната, че ще организират и планират още инициативи, с които да помагат на млади хора в неравностойно положение. Защото доброто трябва да се развива и да продължи.

Дизайнерките използваха днешния повод за да представят и своята нова пролетно-лятна колекция. Моделите бяха представени от манекенки на агенция „Ивет Фешън".

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.