iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Събра се Клубът на интелигенцията и народните читалища на територията на общината в Перник

Събра се Клубът на интелигенцията и народните читалища на територията на общината в Перник 07_1468736248

На работна среща в Перник новосъздаденият клуб на интелигенцията и народните читалища на територията на общината обсъдиха организирането на съвместни дейности, като инициативата е на Клуба на интелигенцията.

Участниците в работната среща имаха възможност да споделят мнения, предложения, проблеми и вземане на съвместни решения за бъдещи работи в полза на общността. Бяха приети и заявления за членство от страна на читалищата в Клуба на интелигенцията. Поканени за участие са кметът Вяра Церовска и областният управител Александър Александров.

Клубът на интелигенцията е сдружение с нестопанска цел. То е регистрирано с решение на Пернишкия окръжен съд на 5 май т.г. и е вписано в Централния регистър. Сред основните цели на организацията е да съдейства за духовното общуване на хората, както и да стимулира финансовото подпомагане на културни инициативи и прояви. В обмяната на опит, знания и умения, специално внимание ще бъде насочено и към младите творци и интелигенти, съобщи неговият председател Светослав Савов.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.