iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Събра се Инициативен комитет за организиране на референдум за бъдещето на Изток

Събра се Инициативен комитет за организиране на референдум за бъдещето на Изток 06_1435141032

На 22 юли проведоха учредително събрание за формиране на Инициативен комитет за организиране на референдум за бъдещето на Изток като кметство. Това съобщиха от централата на БСП в Перник.

Над сто жители на Изток и Мошино утвърдиха Инициативен комитет от седем души. За председател бе избрана Ралица Андреева, която оглавява и групата съветници на „БСП и коалиция” в Общинския съвет. Десетки жители на кметството се изказаха категорично против закриването му.

За това бяха изтъкнати бяха редица аргументи като непосредствено административно обслужване и съотнасяне проблемите на жителите в квартала към кметството. Хората настояха сами да си избират кмета, а не някоя партия да им го спуска отгоре.

Инициаторите ще организират необходимата по закон подписка за провеждане на първия в историята на Перник местен референдум.

Формулировката на въпроса, на който жителите на кметство Изток трябва да отговорят е „Съгласни ли сте населеното място кметство Изток да съществува като кметство?”

Вече са набелязани стъпките, които трябва да бъдат извървени до крайната от тях цел, а именно да не се допусне закриването на кметство Изток.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.