iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Събота е ден за размисъл

Събота е ден за размисъл 05_1368213470

Изборният ден на 12 май започва в 7 часа и завършва в 20 часа. В неделя българските граждани ще избират измежду 45 партии и коалиции, регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори. Според говорителя на ЦИК Ралица Негенцова по-прозрачни избори от тези не е имало. Всичко, което се върши в ЦИК, може да се види от всеки, заяви за БНТ Негенцова.

Говорителят на Комисията не се притеснява от паралелното преброяване - по думите й такова е имало във всички избори досега, правено е от политическите сили. Разликата сега е, че данните ще са много повече.

"И като юрист не виждам нищо смущаващо, това може би е и една превенция за всеки, който преценява, че би могъл да се домогне до каквито и да било незаконосъобразно създавани данни, всеки разполага, дали ще бъде една, две, пет или колкото и да е политически сили, нека има това преброяване, никакъв проблем, още веднъж ви казвам, на предходни избори също така политическите сили са правили такова паралелно преброяване. А и не забравяйте, че тези прогнозни данни, социологическите изследвания, екзитполовете също така дават възможност за предварително обявяване на резултати" - подчерта Ралица Негенцова.

Източник: http://izbori.bnt.bg/component/content/article/7-elections/1621-2013-05-...

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.