iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Само 34 успяха да получат еднократните помощи след земетресението.Чрез съд.

само 34 успяха да получат еднократните помощи след земетресението.Чрез съд.

34 перничани успяха да получат еднократната социална помощ от 325 лева след земетресението. Причина за това е, че те не са се отказали и са отнесли в съда отказите от агенцията за социално подпомагане. Изпратено е писмо с описание на този факт от министъра по европейските средства Томислав Дончев до партия „ Движение България на гражданите” с отговори на въпроси, отправени и до други министри.

Министър Дончев уверява, че директорът на Регионалната дирекция за социално подпомагане-Перник в законоустановения срок е издал решения и е уведомил за резултата жалбоподателите. Решението на съда за изплащане на еднократната социална помощ ще бъде изпълнена спрямо хората, възползвали се от възможността да обжалват отказите по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Общо подадените заявления за помощ „трус” в област Перник бяха 12 303, а откази получиха 6 225 човека, между които и много болни, самотни и възрастни хора. Те обаче по никакъв начин не бяха в състояние по съдебен ред да си търсят обещаната и полагащата им се помощ, предназначена за посрещане на най-непосредствени нужди, възниквали след земетресението от 22 май. Отказите всъщност заваляха като се изчерпаха отпуснатите с Постановление на МС 104 и допълнено от ПМС 163 общо 2 048 800 лева, които нямаше как да се разпределят между всички, подали заявления.

Информация: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.