iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Роми в Перник се разбунтуваха заради продадените им жилища

Роми в Перник се разбунтуваха заради продадените им жилища

Роми от Перник заплашват да се разбунтуват заради продажба на жилищата им в блок, който е принадлежал на "Мини Перник". Преди около седмица жителите, които живеят в него разбират, че е продаден. Според тях незаконно.

"Може би мина седмица откакто разбрахме. От съкварталците разбрахме. В "Мини Перник" ми казаха, че не мога да си платя наема, защото блокът е купен. Казаха ми, че от 4 години са правени търгове за блока, за които не знаехме. Учудихме се защо така се случи. Дойде ни като гръм от ясно небе", сподели възмутен жител в блока. След земетресението им казали, че блокът е за срутване, стана ясно от включването на недоволните в "Добро утро, България!" по Tv7.

Живеещите не са съгласни да ги гонят, защото не са уведомени за продажбата. "Ходихме да си плащаме наемите и казаха, че засега не се продава. Но не знаехме и къде да си платим. В един момент се оказа, че целият квартал се продава", добави друг от живеещите в блока.

Ликвидаторът на "Мини Перник" Живка Габрова обясни по телефона, че живеещите в блока не са плащали наем през последните 20 години. "Нямат договори. Никой не плащал", увери Габрова.

"Не е вярно, че не сме плащали наем", възмути се жена от блока. Момче показа квитанция, че си е платил наема, но след това са му върнали парите, защото блокът бил продаден.

Източник: tv7.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.