iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Рокери протестираха в Перник

Рокери протестираха в Перник 08_1471673579

Рокери от мотоклубовете „Черният легион” и „Волните ездачи” в Перник протестираха пред съдебната палата в града, като синовете на вятъра се вдигнаха срещу пороците в съдебната система и обявиха, както и колегите им от цялата страна, че искат морал сред хората, в чиито ръце е правосъдието в България. Те подредиха каските си на стъпълата пред съде и запалиха свещички в памет на без време загиналите мотористи Таня и Бойко Бойкови.

Пернишките мотористи очакват оставката на съдия Николова, която според тях трябва да понесе отговорност за укриването на турския шофьор Фарук Бекташ, причинил смъртта на семейство Бойкови.

Рокерите са дълбоко съпричастни към трагедията на убитите Бойко и Таня. Те настояват да се спазва точката на закона и искат да се предприемат законови мерки срещу преминаващите през страната гастарбайтери, голяма част от които са участници в пътно-транспортни произшествия.

Протестът на рокерите е мирен е не е политически обвързан. Ето какво написаха организаторите на недоволството:

“Национален протест срещу пороците в съдебната ни система! Това НЕ е протест на мотористите! Това е протест на ХОРАТА! Без значение дали сме мотористи, автомобилисти, трактористи, пешеходци.

Протест на и за всички, на които им е омръзнало от неработещата ни съдебната система и всички, които искат справедливост!

Всички, загинали по пътищата ни, НЕ са статистика! Те имат близки, семейства. Те имат ЛИЦА!

Да спрем да се делим и да се обединим! Да се обединим в името на обективно правосъдие, спазване на законите и адекватни наказания за виновните.

Искаме морал и справедливост в съдебната система! Очакваме оставката на съдия Николова по конкретния случай с убитите Бойко и Таня – за нейното решение за “домашен арест”, което допусна виновният да се укрие. Очакваме изявление от съда и отговорните институции кой ще поеме отговорност за укриването на Фарук Бекташ, както и за всички случаи на безнаказаност при десетките подобни ситу

След като законът позволява тази безнаказаност, то следва той да бъде променен!

Това НЕ Е протест на мотористите! Това НЕ Е политически протест! Това Е МИРЕН протест на ХОРА!”.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.