iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ремонти променят временно движението на някои влакове

Ремонти променят временно движението на някои влакове 05_1431406608

От 11-и до 23-и май са въведени промени в движението на някои влакове. Те пътуват в участъка между гарите Захарна фабрика и Горна баня. Като причина за временното изменение на влаковото движение се изтъкват ремонтни дейности по железния път, които Национална компания Железопътна инфраструктура ще извършва в посочения участък.

През периода на извършваните ремонти един международен и два бързи влака ще пътуват по обиколен маршрут, а пет пътнически влака ще се движат по съкратен маршрут.

Влакове, които ще се движат по обиколен маршрут, са следните:

Международният бърз влак 360 от Солун за София, който тръгва в 10:27 ч. от гара Кулата, ще се движи през гарите Разменна и Волуяк;

Бързият влак 5623 от София за Благоевград, който заминава в 11:40 ч., ще пътува през гарите Волуяк и Разменна. През периода на ремонтните дейности този влак ще тръгва от Централна гара София в 11:26 ч.;

Бързият влак 6620 от Кюстендил за София, който заминава в 07:18 ч., ще се движи през гарите Разменна и Волуяк.

Влаковете, които ще се движат по съкратен маршрут, са следните:

Пътническият влак 50110 от Благоевград за София, който тръгва в 09:55 ч., ще се движи само до гара Горна баня;

Пътническият влак 50113 от София за Благоевград, който заминава в 10:20 ч., ще пътува от Горна баня до Благоевград, като ще тръгва от гара Горна баня в 10:37 ч.;

Крайградският пътнически влак 50207 от София за Перник, който заминава в 11:55 ч., ще се движи от Горна баня до Радомир. Този влак ще тръгва от гара Горна баня в 11:55 ч. и ще пристига в Радомир в 12:48 ч.;

Крайградският пътнически влак 50208 от Перник за София, който заминава в 10:00 ч., ще пътува само до гара Горна баня;

Крайградският пътнически влак 50209 от София за Перник, който тръгва в 12:50 ч., ще се движи от Горна баня до Перник, като ще заминава от гара Горна баня в 13:07 ч.;

Крайградският пътнически влак 50210 от Перник за София, който тръгва в 11:00 ч., ще пътува само до гара Горна баня.

За осигуряване на транспортно обслужване за клиентите на Холдинг Български държавни железници ЕАД, които пътуват с тези влакове, ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка Централна гара София гара Захарна фабрика – гара Горна баня.

До приключване на ремонтните дейности крайградският пътнически влак 50212 от Перник за София, който заминава в 13:35 ч., ще се движи по удължен маршрут от гара Радомир до гара София. Този влак ще тръгва от гара Радомир в 13:30 ч.

През периода на извършваните ремонти ще бъде осигурен и допълнителен бърз влак 6690, който ще пътува по маршрута от Перник до Горна баня. Този влак ще заминава от Перник в 09:05 ч. и ще пристига в гара Горна баня в 09:41 ч.

Поради ремонтните дейности в участъка между гарите Захарна фабрика и Горна баня ще бъдат въведени промени в разписанията и на някои други влакове, които се движат по направлението София Перник София.

Информация за промените в разписанията на влаковете, както и за разписанията на автобусите, е поставена във всички гари и спирки по този маршрут, както и в електронния пътеводител на официалната интернет страница на Холдинг БДЖ ЕАД (www.bdz.bg).

За подробна информация клиентите на Холдинг Български държавни железници ЕАД могат да се обръщат към гишетата Информация и билетните каси в съответните железопътни гари.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.