iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Рейсове сменят влаковете по линията Перник-София

Рейсове сменят влаковете по линията Перник-София

БДЖ-то пак ще ни вози на рейсове по линията Перник-София. Този път причина е чаканото от години почистване на бунището край релсите в района на ромсаката махала "Факултета".


До до 20-ти април, без събота и неделя, ще бъдат въведени временни промени в движението на някои влакове, които пътуват в интервала между 09:40 ч. и 13:25 ч.  


Промените няма да засегнат сутрешните влакове, които заминават от Перник за София в интервала между 05:00 ч. и 09:40 ч., както и следобедните влакове, които тръгват от София за Перник след 13:25 ч., с които клиентите на Холдинг Български държавни железници ЕАД пътуват до работните си места и обратно.


През периода на организираното почистване ще бъдат извършени следните промени:


Пет крайградски пътнически влака от София за Перник и един пътнически влак от София за Кюстендил ще се движат по съкратен маршрут от Горна баня до Перник и от Горна баня до Кюстендил, като в тези участъци ще запазят обичайното си разписание. За клиентите на националния железопътен превозвач, които пътуват с тези влакове, ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка между гарите София и Горна баня. Разписанието на автобусите е обявено в гарите от посочения участък, както и на интернет страницата на Холдинг БДЖ ЕАД (www.bdz.bg). Автобусите ще заминават от Централна гара София с 25 минути по-рано от редовния график на тези влакове.


Два бързи влака, които пътуват по маршрута между гарите София и Кулата, както и един бърз влак от Кюстендил за София, ще се движат по обиколен маршрут и с променено разписание, като ще преминават през гарите Разменна и Волуяк.


Един бърз влак със задължителна резервация, четири бързи, три пътнически и седем крайградски пътнически влака ще се движат по изменено разписание в отделни участъци по маршрута си на пътуване.


За удобство на пътниците ще бъде осигурен и един допълнителен крайградски пътнически влак от Перник за Горна баня, след което пътниците ще продължават до София с автобуси.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.