iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Размразиха плащанията за боклуците в Перник

Размразиха плащанията за боклуците в Перник 11_1416486695

Спрените плащания по изграждане на регионалното депо за твърди битови отпадъци в Перник бяха размразени. Това съобщи зам.-предесдателят на НС и доскорошен кмет Росица Янакиева.

Замразеният период беше доста дълъг и причината бе липса на финансов ресурс, обясни тя. Перник обаче вече е сред общините, чиито сметки за верифицирано плащане ще бъдат заредени, за да продължи работата.

Ще се отиде до удължаване на срока по строителството, за да бъде преодоляно забавянето. Община Перник обаче няма да търпи санкции в този случай, уточни Янакиева и обясни, че това е по силата на министерско постановление №352 от 3 ноември 2014 г. за изменение и допълнение на Методологията за определяне на финансови корекции във връзка с нарушения, установени при възлагането и изпълнението на обществени поръчки и на договори по проекти, съфинансирани от Структурните фондове, Кохезионния фонд на Европейския съюз, в което се посочва, че държавата споделя отговорностите и санкциите. Янакиева ще даде на колегите си от Община Перник ПМС-то, за да не се получи разминаване.

Бюджетът на регионалното депо е в размер на 9 637 885 лв. Негов изпълнител е ДЗЗД “Трейс Кордеел – Перник”. По график строителството започна на 14 май 2013 г. и трябваше да е приключило на 14 февруари 2014 г.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.