iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Разкриват две места за инвалиди в музея в Перник по проект

Разкриват две места за инвалиди в музея в Перник по проект 07_1406112285

В Регионалният исторически музей в Перник ще бъдат разкрити две работни места за хора с увреждания. Това се случва в рамките на проекта „Работно място – предпоставка за социална адаптация и професионална реализация”.

В резултат на реализирането на проекта ще бъде подобрена работната среда за работещите в музея лица с увреждания и ще бъдат създадени подходящи условия за пълната им трудова реализация. В отдел „Фондове” към културната институция ще бъде оборудвано едно място за уредник, което ще бъде заето от жена, завършила „Българска филология”. В отдел „Връзки с обществеността” пък ще бъде адаптирано едно работно място за информатор. И двете назначени лица са с трайни увреждания от 71 до 90%, намалена работоспособност.

Основна цел на проекта е създаването на благоприятна работна атмосфера и максимално продуктивна среда за работниците с увреждания в РИМ – Перник. Проектът е насочен към социалната интеграция на наетите лица и възможност те да се реализират професионално в интегрирана работна среда. Общата му стойност е 7 600 лева, а срока за изпълнение е 3 месеца.

„При оборудването и адаптирането на работните места и изработването на длъжностните характеристики се прилага индивидуален подход, ориентиран към специфичните нужди на назначените лица, без този подход да накърнява човешкото им достойнство или да ги поставя в изолация. Това допринася за реализирането на трудовите им възможности в реална среда, съотнесена към обичайната дейност на музея. Назначените лица не работят изолирано и са част от екипа на музея”, обясниха от Регионалния исторически музей.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.