iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Разделят сметосъбирането в Перник

Разделят сметосъбирането в Перник 10_1477808353

През следващата година Община Перник ще е разделена на 5 различни района, като в тях сметосъбирането ще е организирано на различен период. Това стана ясно на обществено обсъждане на проект на заповед по чл. 63 ал. 2 от Закона за местните данъци и такси, което се проведе в Двореца на културата. В рамките на срещата бяха представени услугите, които ще се извършват от общината за периода от 01.01. 2017 до 31.12.2017 година - за сметосъбиране и сметоизвозване, третиране на битови отпадъци в депа и поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване.

„В проекта е заложено за кофи тип „Мева" с вместимост – 110 л. – сметоизвозването ще се извършва – 52 пъти средногодишно, контейнери тип „Бобър" с вместимост – 1.1 куб. м. честотата на сметоизвозване ще се районира", коментира Даниела Мицева – началник отдел „Екология" към община Перник.

Честотата на сметоизвозването ще бъде в зависимост от района. В някои населени места тя ще се увеличи тройно повече, на други пък ще бъде намалено.

В район №1 ще се сметоизвозва с честота – 365 пъти годишно, в район №2 – с 208 път средногодишно, в район №3 – 156 пъти средногодишно, в район №4 – 104 пъти средногодишно и район №5 – 52 пъти средногодишно. В проекто заповедта, която е качена на сайта на община Перник, са посочени всички квартали , улици, села, махали и местности, които са разпределени в съответния район. Специалистите от община Перник коментираха, че там където са по-малко кофите са направили разпределение да има по-често извозване на боклуците, за да не се образуват нерегламентирани сметища. В обсъждането се включиха и кметове на населени места.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.