iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ранените в катастрофи е равен на живеещите в Перник

Ранените в катастрофи е равен на живеещите в Перник 09_1442986862

Годишно в света загиват над 1,3 млн. души, а в момента България е на трето място в Европа по брой загинали при катастрофи - 90 на всеки 1 000 000 души, като за последните 10 години у нас за загинали 10 000 души - колкото населението на Сопот или Банско, а броят на ранените е равен на живеещите в Перник.

Тази статистика представи председателят на УС на Българска асоциация на пострадали при катастрофи Владимир Тодоров пред участниците в Срещата на върха на министрите по пътна инфраструктура. Той допълни, че загубите за икономиката у нас годишно в следствие на ПТП са около 2 % от Брутния вътрешен продукт или 1,2 млрд. лв.

Като основна причина представителят на неправителствения сектор определи скоростта. Не трябва да има аргументи, че пускайки нови пътища и магистрали увеличаваме скоростта. Според него, това може да се контролира чрез използването на технически средства и допълни, че камерите у нас са изключително малко.

Направените анализи показват, че по пътищата трябва да се поставят 350-400 стационарни камери за контрол на скоростта, каза Владимир Тодоров и допълни, че трябва да се обмисли възможността те да могат да бъдат поставяни и от общините, защото знаят кои са проблемните участъци на тяхна територия.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.