iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Радомир подписа споразумение със сръбска община

Радомир подписа споразумение със сръбска община 06_1466834586

Кметовете на община Радомир и сръбската община Власотинце подписаха споразумение за партньорство, като срещата се проведе в сградата на Община Радомир, а инициативата бе на местната общинска управа.

Алексиев посрещна в кабинета си кмета на Власотинце Зоран Тодорович.

Партньорството между двете общини е във връзка със съвместно участие в проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество /ПТГС/ България – Сърбия. Програмата вече е открита и в рамките на 1-2 месеца се очаква втори набор на проектни предложения.

Проектните предложения трябва да отговарят на една от приоритетните оси и специфични цели на ПГТС.

Приоритетна ос 1 е „Устойчив туризъм“, а специфичните й цели са „Туристически атракции“, „Трансграничен туристически продукт“ и „Мрежа – Хора за хора“. Втората приоритетна ос е „Младеж“, а нейните специфични цели могат да бъдат „Умения и Предприемачество“ и „Мрежа – Хора за хора“.Третата приоритетна ос е „Околна среда“ със специфични цели „Съвместно управление на риска“ и „Защита на природата“.

Програмата за Трансгранично сътрудничество цели да стимулира балансираното и устойчиво развитие на Българо-Сръбския пограничен регион, интегриран в Европейското пространство. Това ще бъде постигнато с разумен икономически растеж, адаптация към промените в околната среда, учене и културно развитие.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.