iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Работниците от сметопочистващата фирма в Перник спряха работа

Работниците от сметопочистващата фирма в Перник спряха работа 09_1410184834

Не спира сагата с боклука в Перник. Отново беше спряна работата на работниците в сметопочистващата фирма. Това стана работа, след като пети месец те не са получавали нито лев заплата.

Те заявиха, че ще отстояват правата си, докато не им бъдат изплатени всички дължими от фирмата суми. Същевременно от Гражданското сдружение „Активни за Перник“ настояват за свикване на извънредна сесия на общинския съвет и незабавни мерки за разрешаване на проблема със сметоизвозването.

Пети месец работещите в сметопочистващата фирма в Перник не са получавали заплати. Проблемът не е от вчера, допреди няколко месеца на хората се изплащаха по 50- 100 лева на месец, сега и те престанали. Всички се крият от нас, общината и ръководството на фирмата си прехвърлят топката, оплакаха се потърпевшите. В края на миналата седмица работата е прекратена, работниците са категорични че ще отстояват правата си докрай. Този път потърпевшите няма да се съгласят заплатите да им се изплащат на части. Едновременно с недоволството на работниците, Гражданското сдружение „Активни за Перник“ изрази възмущение от състоянието на града. Оттам настояват за разрешаване на проблема с ненавременното, в някои случаи и пълната липса на сметоизвозване в общината, което води до опасност от епидемии. Ние не желаем да бъдем заложници на неуредени договорни, а може би и лични отношения между общината и сметоизвозващата фирма, казват в писмо до кмета, общинския съвет и медиите от Сдружението. Те настояват да бъде свикана извънредна сесия, както и да им бъде предоставен договорът между общината и фирмата.

Източник: krakra.tv

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.