iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пушачите измислиха начин да не си плащат сметките в заведенията

Пушачите измислиха начин да не си плащат сметките в заведенията сн.standartnews

Напоследък стана масово явление, недоволните, замръзнали на студа, пушачи, да "забравят" да платят сметките си в заведенията. Модата да излезеш на цигара и да не се върнеш, за да си оправиш сметката, стартира от София, но бързо премина и в други градове в страната. Естествено, Перник не прави изключение, оплакаха се ресторантьори.
Собствениците на заведения, които и без това заради табуто над цигарите търпят значителни загуби, се чудят как да се справят с поредния шамар срещу бизнеса им. Явно това е протест, но защо срещу нас, нека да протестират на жълтите павета, негодуват кръчмарите.
И докато заплашените от банкрут с идването на студа заведения, се чудят как да вържат двата края, така че и вълкът да е сит, и агнето цяло, из улиците на града все по-често се виждат гледки на пресичащи шосетата майки с малки деца и с цигара в уста, на хора по спирките, които си носят кафето в пластмасова чашка, за да си изпушат цигарата. Картинки, каквито доскоро дори да е имало, са били рядкост.
Не съм заклет пушач, паля цигара от време на време, но откакто въведоха новите правила, се хващам, че пуша по- често, твърди перничанка. Участничка в медицински семинар в Сандански разказа, че две трети от колегите й прекарали на терасата почти цялото съвещание.
Дори и сватбите вече не били сватби. Изиграят едно хоро и после всички гости, барабар с булката излизат на терасата да пушат, споделят дисководещите.
Заради захплахата от фалит работещите в бранша призоваха клиентите си на национален протест на 22 ноември на площад “Народно събрание”. “Законът убива любимото ви заведение”, е лайтмотивът на недоволството. Протестиращите настояват за равни права на пушачите и непушачите, за връщането на закона в стария му вид с обособени зали за пушачи и непушачи и правото на всяко заведение до 70 кв. м. само да избере- тютюнопушене или не.

 

 

 

 

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.