iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


П.У.Л.С. участва в семинар срещу домашното насилие

П.У.Л.С. участва в семинар срещу домашното насилие 03_1457423256

Полицаи, социални работници и представители на неправителствената организация П.У.Л.С. участваха в семинар срещу домашното насилие, като инициативата е на П.У.Л.С. и е по проект на Министерство на правосъдието.

Тридневното обучение по проекта „Който бездейства става съучастник – заедно срещу домашното насилие” се проведе в гр. Долна баня. Семинарът събра на едно място полицаи от Главна дирекция „Национална полиция”, ОДМВР – Перник, социални работници от Дирекция „Социално подпомагане” и отделите „Закрила на детето” от градовете Перник, Радомир, Брезник и Трън. В събитието участваха още представители на Регионална дирекция „Социално подпомагане” и адвокатската колегия в Перник.

В рамките на трите дни участниците бяха включени в различни ролеви игри, и работа с казуси, споделяха личен опит и трудностите си в работата от позицията на професионалисти в различни институции, като бе представен и джобен наръчник за полицаи. Сред темите по време на семинара бяха видовете насилие, връзката насилник-жертва, криза и кризисна интервенция, ефективна намеса при случаи на домашно насилие и др.

Водещи на семинара бяха психологът Екатерина Велева и д-р Яна Кацарова, съответно председател и изпълнителен председател на Фондация П.У.Л.С., и адвокат Марияна Евтимова – юрист и член на управителния съвет на НПО-то.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.