iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пътната полиция зове да се записват номерата на шумните мотори и автомобили

Пътната полиция зове да се записват номерата на шумните мотори и автомобили 10_1476072937

Записвайте номерата на шумните мотори и автомобили и подавайте сигнали, призова Пътна полиция. В последните 6 месеца глобените за нарушаване на нощното спокойствие водачи са над 200, съобщиха за "Стандарт" от КАТ. За сравнение миналата година броят им в цялата страна е бил 137.

От началото на годината пътните полицаи в страната са участвали в над 20 операции за среднощен шум от автомобили и мотори. Заловените водачи на мотори и автомобили, издаващи силен шум, са 23. На 17 от тях са съставени актове, а на останалите - фишове.

В началото на септември министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова заяви по време на парламентарния контрол, че МВР няма технически средства и не може да осъществява ефективен контрол на нивото на шума на място, припомниха вчера от "Дневник". По тази причина единствената възможност пред полицията била водачите да се придружават до пункта за регистрация на отдел "Пътна полиция" в СДВР, където било необходимото техническо оборудване. Там се осъществявало замерване и в случай на установено нарушение на индивидуалните звукови устройства се налагала санкция на водача, а превозното средство се спирало от движение поради техническа неизправност.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.