iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пътната обстановка в Перник е усложнена

Пътната обстановка в Перник е усложнена 01_1483783875

Пътната обстановка в Перник е усложнена заради обилния снеговалеж, започнал от четвъртък. 40 сантиметров сняг е покрил града. 14 машини работят от 2.30 часа през нощта. Това съобщи кметът Вяра Церовска, която направи обиколка, за да провери ситуацията.

„ Проходим е пътят при зимни условия в централната градска част, вътрешно-градската магистрала, кв.“Църква“ и селата, Кралев дол и Студена. Преминах и през кв „Калкас“, както и по улиците „Протожерица“ и „Стара планина“, където има големи затруднения. Там ситуацията по почистването се усложнява и от паркираните коли по улиците“, коментира Церовска

Според нея най-голяма активност са проявили жители на кв. Тева. Тя е станала свидетел как хората почистват пред блоковете си.

Кметът припомни, че е желателно всички граждани и собственици на фирми и магазини да почистят площите пред сградите си.

„Говорила съм с всички кметове на населени места в Общината, по-голяма част са по улиците, ринат с лопати и помагат в усложнената обстановка. Освен трите фирми, с които имаме сключен договор, са ангажирани и допълнително трактори, за да може да се помогне в населените села. Откъснат и затворен е пътят Перник-Ковачевци и пътя за село Планиница. Обиколките ще продължат през целия ден и утре“, констатира градоначалникът и посочи , че всички ще бъдат ангажирани, за да се помогне.

Засега в Община Перник няма бедстващи хора, където се е наложило е оказана помощ. От Гражданска защита са съдействали за изтеглянето на закъсал автомобил в село Черна Гора.

Общината е съдействала и за почистването на Автогарата, която е частна собственост, за да тръгнат автобусите. Оказано е съдействие и на Бърза помощ.

„Цялата техника е мобилизирана, говорила съм с фирмите „Щрабаг“, „Върбица“ и „СК-13“, които работят по кариерата в с. Студена, също да съдействат .Почистванията няма да спрат, защото се усложнява ситуацията , очакват се и по-ниски температури“, посочи още кметът.

За почистването на по- малките улици и по селата ще се реагира на по-късен етап, като се очаква гражданите да се отзоват и съдействат в тежката ситуация.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.