iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Първо в Перник и Пазарджик “Глобул” подмени съществуващата 2G и 3G мрежа

Първо в Перник и Пазарджик “Глобул” подмени съществуващата 2G и 3G мрежа 06_1402038202

Първо в Перник и Пазарджик “Глобул” подмени съществуващата 2G и 3G мрежа. По този начин се осъществява програмата на компанията за пълна подмяна на мрежата.

Работата в тези градове е приключила за по малко от месец и жителите им вече имат по-добро покритие на мрежата и по-високо качество на мобилните услуги.

Подмяната става в партньорство с компанията “Хуавей” (Huawei) и целта е обновяване и подобряване на достъпа и опорната транспортна мрежа, както и на опорната мрежа на “Глобул” и свързаните с тях услуги. Проектът се планира да приключи в средата на 2015 г.

Пълната подмяна и обновление на мрежата ще позволи на компанията да предложи на своите клиенти най-добрите услуги за пренос на данни, още повече иновативни продукти и услуги, значително по-добро покритие, както и по-висок капацитет на мрежата при предвидима структура на разходите за оператора, посочват от “Глобул”.

След Перник и Пазарджик, изпълнението на проекта ще продължи във Варна през втората половина на юни. Операторът посочва, че въпреки максималните усилия за най-безпроблемно обновление на мрежата са възможни проблеми като затруднено набиране, прекъсване на разговори, по-ниска скорост за пренос на данни, невъзможност за изпращане или получаване на SMS и др. “Глобул” се извинява предварително за причиненото неудобство на всички засегнати клиенти.

Независимо от възможните временни затруднения, всички клиенти на оператора ще имат непрекъснат и безпрепятствен достъп до националния телефон за спешна помощ 112, уверява компанията.

Графикът за обновление и подобряване на мрежата на “Глобул” е публикуван на сайта на компанията, във всички магазини на оператора и на кратък номер 123.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.