iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Първа копка на велоалея в Перник направи група колоездачи

Първа копка на велоалея в Перник направи група колоездачи 07_1404719391

Първа копка на велоалея в Перник направи група колоездачи.

Младежите се събраха в късния следобед на съботния ден пред районния младежки дом в квартал "Мошино". В района на спирката за квартал "Изток" младежите направиха първа копка в тревните площи на бъдещата велоалея. С това иронично действие те показаха как община Перник е добра в лъгането, но не и в делата.

"След като Община Перник показа за пореден път, че в нищо не е по-добра от лъгането, колоездачите в Перник награбиха лопатите и започнаха сами изграждането на многообещаваната и дългоочаквана ... велоалея!", написаха от "Колоездене Перник" във Фейсбук профила си, като публикуваха и снимки от събитието.

Колоездачите блокираха за минути движението по улица "Юрий Гагарин", посока квартал "Изток".

Припомняме, че вече седмица дългоочакваното започване на строеж на бъдещата велоалея в града не започва. В началото на месец юни кметът на Перник Росица Янакиева написа черно на бяло, че от 1 юли ще започне изграждането на велоалея.

До отговора се стигна благодарение на Владислав Стоилов от "Колоездене Перник", който попита кмета кога ще започне изграждане на велоалея и кога ще приключи то.

"Велоалеята се финансира със средства от общинския бюджет на община Перник. Проведена е процедура за избор на изпълнител. Подписан е договор и е преведен аванс. Работата стартира на 01.07. Срокът за изпълнение е 120 дни.", се отговори от Фейсбук на Росица Янакиева.

За този един месец от отговора на Янакиева досега Владислав Стоилов откри няколко абсурда в проекта на бъдещата велоалея.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.