iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Провеждат първото за тази година заседание на Областния съвет за развитие

Провеждат първото за тази година заседание на Областния съвет за развитие 03_1425539459

Председател на Съвета е Областният управител на област Перник –Ирена Соколова, а членове са Валентин Димитров – заместник-областен управител, кметовете на общините в областта, председателите на общинските съвети, представители на Търговско-промишлената палата, КНСБ и СРС „Подкрепа“.

На заседанието ще бъдат представени основните моменти в действащите стратегически документи в сферата на регионалното развитие, а именно общинските планове за развитие на шестте общини – Перник, Радомир, Брезник, Трън, Земен и Ковачевци и Областната стратегия за развитие на област Перник за периода 2014-2020г. Секретарят на Регионалния съвет за развитие ще запознае членовете на Съвета и с актуална информация за дейността на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район. На заседанието ще бъде представен план за дейността на Областния съвет за настоящата 2015 година, както и ще бъдат проведени дискусии по отношение на организацията и дейностите свързани с изпълнението на заложените в стратегическите документи цели и задачи.

На срещата членовете на Съвета ще имат възможност да предложат на Областния управител Ирена Соколова, която е и Председател на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район, теми и актуални проблеми, които да бъдат включени в дневния ред на предстоящите заседания на Регионалния съвет.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.