iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Проверяват павилионите за бързи закуски и сладолед в Перник

Проверяват павилионите за бързи закуски и сладолед в Перник 07_1405930907

Агенцията по храните започна да проверява сезонните павилиони за бърза закуска в Перник. Проверяват се павилионите да сладолед.

Целта на инспекциите е да се види дали се спазват изискванията за хигиена. Продавачите на сергиите, където летните изкушения се предлагат на грамаж, са длъжни да вземат вафлената чашка с хартиена салфетка, а не направо с ръцете, с които преди това са пипали и парите, обясни директорът на местното представителство на агенцията д-р Татяна Вангелова.

На прицел са и павилионите за дюнери и пици на парче. Там освен за хигиената на производството и на предлагането им, се следи и за годността на сосовете. Майонезите, кетчупите и другите сосове се съхраняват при определени условия. Обикновена практика обаче е те да се държат на открито на сергиите, което не само влошава качествата им, но не рядко крие и рискове за здравето на клиентите, каза Вангелова.

Извън регулярните проверки се реагира на всеки сигнал, получен в агенцията.

Местните инспектори разчитат също и на помощта на доброволците, които да насочват агенцията км проблемни зони. Списъкът е отворен. В момента в него има записани 12 души, които са пожелали да сътрудничат на инспекторите.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.