iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Проверяват минерални води, които били опасни

Проверяват минерални води, които били опасни 04_1460871362

От началото на май Федерацията на потребителите започва масирани проверки във фирмите за бутилиране на минерални води. Причината е,че в този отрасъл има драстични нарушения, които трябва да бъдат преустановени, съобщи в Монтана изпълнителният секретар на федерацията Емил Георгиев.

Според експерти част от предприятията за бутилиране подавали невярна и подвеждаща информация в етикетите на продукцията си. На бутилки с вода със завишено съдържание на флуор това дори не е отбелязано, макар че е опасно за здравето на бебета и малки деца, каза Георгиев.

Федерацията води тежки битки и в сферите на топлофикацията, мобилните услуги и хранителния сектор. За съжаление българският потребител не е защитен като останалите граждани на Европейския съюз, има нежелание за трансфер на директивите на ЕС в българското законодателство, подчерта изп. секретар. За да защити ефективно правата на потребителите у нас, Федерацията е установила контакти с министерствата на земеделието и енергетика, а нейните представители ще бъдат включени и в комисиите на Народното събрание. Експерти на организацията ще извършват съвместни проверки и с общинските власти.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.