iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Проверяват горивата и в Перник

Проверяват горивата и в Перник 02_1456739608

Има масови проверки на обекти, търгуващи с гориво, из цялата страна, съобщават от МВР. Те се провеждат под координацията на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари в ГДБОП. Съвместните действия се осъществяват под надзора на прокуратурата.

Специализираната операция се провежда на територията на столицата и още 15 областни града - Перник, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Плевен, Враца, Монтана, Стара Загора, Габрово, Сливен, Добрич, Разград, Пазарджик и Хасково. Действията, които продължават и в момента, са стартирали на 26 февруари.

До момента близо 29 000 л гориво са спрени от разпространение. За продажба на некачествено гориво са запечатани бензиностанции в Харманли, София, Бургас, Варна и Плевен.

Най-често констатираните нарушения са свързани с установени разлика в касовата наличност, неработещ нивомер и електронна система фискална памет, за която се предполага, че се използва за манипулиране на данните, подавани към НАП. Други два обекта са затворени поради липса на декларация за съответствие и проследимост.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.