iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Проверявали са за бездомни кучета в Перник

Проверявали са за бездомни кучета в Перник 01_1452065272

Акция за кучета оставени без надзор от стопаните си извърши община Перник, като тя е била в периода 28 до 30 декември 2015 година.

Внезапните действия на експертите от Отдел“ Общинска собственост и контрол„са провокирани от зачестили сигнали за безстопанствени кучета на територията на общината. Проверките са обхванали територията на парка“ Митко Соколов“,около Двореца на децата, в района на парка“ Конното“,Западен парк и територията над сградата на пожарната.Оказва се, че повечето стопани нямат ветеринарномедицински паспорт и на са регистрирали домашните си любимци в общината. На трима граждани е съставен протокол.Глоба се налага при повторно нарушение.

От Община Перник напомнят на собствениците на домашни любимци,че са длъжни да ги регистрират в общината. За целта трябва да се плати в деловодството такса от 12 лв. за града и по 6 лв за селата.Документи се издават в общината на етаж.9,стая 4 като е необходимо да представите ветеринарномедицински паспорт или копие от него.
Общината ще предприеме отново внезапни подобни проверки за регистрация на домашни любимци.

Справка показва,че за миналата година са регистрирани едва 28 домашни кучета на територията на Перник. Регистърът съществува в от 2004 и в него са записани общо 780 кучета което за близо 12 години е крайно недостатъчно.Само за справка в община Благоевград на месец регистрират по 20 кучета.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.