iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Провервяват има ли достатъчно вагони по линията София - Перник

Провервяват има ли достатъчно вагони по линията София - Перник 12_1418802584

Димитър Костадинов, който е управител на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД, провери лично дали има достатъчно вагони по направлението София – Перник.

Инспекцията беше направена във връзка с недоволството на пътниците от влак № 50219 в понеделник, който по разписание заминава в 18:12 ч. от Централна гара София. Пътуващите не можаха да се съберат в единствената мотриса и блокираха релсите за няколко часа.

Още в понеделник вечерта министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разпореди на ръководството на националния железопътен превозвач да бъде създадена необходимата организация за нормалното влаково движение по маршрута София – Перник.

Направената от ръководството на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД проверка установи, че е изпълнено разпореждането композицията на пътнически влак № 50219 да се движи в състав от локомотив и 6 пътнически вагона. За удобното и комфортно пътуване на клиентите, ползващи този влак, „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД осигури 480 места, съобщиха от компанията.

Длъжностните лица, които не са осигурили подходящ подвижен състав за пътниците при понеделнишкото им пътуване между София и Перник, са понесли съответната дисциплинарна отговорност.

Ръководството на националния железопътен превозвач отново поднася своите извинения за причиненото неудобство на клиентите, които пътуваха на 15-и декември по маршрута София – Перник.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.