iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Провериха ремонтите в Перник

Провериха ремонтите в Перник 07_1438343404

Зам.-кметът на Перник Владислав Караилиев извърши проверка на място на обекти, на които се извършват ремонтни и строителни дейности, като той, заедно с главния инженер Богомил Алексов и секретаря на Община Перник Денислав Захариев инспектираха строителните работи в Западния парк, където се работи върху първия етап от Благоустрояване и паркоустройствено решение на Част от Централен градски парк, част от проект „Зелена и достъпна градска среда“.

„Предвиждаме изграждане на алейната мрежа, настилки и алейно осветление. Ще бъде ремонтирана и естрадата, на която е пяла Лили Иванова. Всичко това е на стойност 470 000 лв. Очакваме първият етап да приключи до 20 октомври“, каза Владислав Караилиев.

Вторият инспектиран обект бе спортната площадка в с. Люлин. „Тази спортна площадка е изключително важна за селото, тъй като там живеят много млади хора и те имат нужда от подобни съоръжения. Останах доволен, че сме почти на 90% готови с изграждането й. Очаква се утре да бъде поставена и изкуствената трева “, отбеляза зам.-кметът Караилиев. Той информира, че стойността за изпълнение на проекта по договор е малко 54 000 лв, 60% от които са целеви средства. На новоизградената спортна площадка ще бъдат монтирани осветителни тела и футболни врати.

По време на проверката Караилиев направи оглед и на строителните дейности на ул. „Златоград“в кв. Изток . „Тази улица години наред беше залагана в поименния списък , но не се осъществяваше. Със смяната на ръководството на Община Перник беше преценено, че трябва да се направи нещо по този проблем и както виждате в момента се работи усилено. До края на месец август улицата ще бъде направена“, категоричен е Владислав Караилиев. Той уточни, че едновременно с това ще бъде изградена и 80 метра дъждовна канализация, която не е била предвидена в проекта.

Зам.-кметът на Перник посети и детската площадка намираща се на ул. „Лом“ и ул.“Стомана“ в кметство „Изток“, на която до дни ще бъде поставено осветление. „Още следващата седмица тук ще бъдат поставени нови енергоспестяващи осветителни тела. По този начин ще удовлетворим искането на жителите от квартала, които ни изпратиха подписка, подписана от 200 души“, изтъкна той. Караилиев подчерта, че подобни проверки се правят всяка седмица за да се следи стриктното изпълнението на проектите и поетите ангажименти за приключването им в установените срокове.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.