iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Проведоха първото заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия

Проведоха първото заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия 09_1473775314

Областният управител проведе днес първото заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия, като каза: „Съгласно промените в Закона за защита при бедствия, които бяха приети на 5 юли тази година, е необходимо да създадем този съвет”.

В състава на съвета ще влизат кметовете на общини, представители на общинските съвети, директорите на РДПБЗН, ОДМВР, ЦСМП, ТД на ДАНС, ръководителите на териториалните звена на централната администрация на изпълнителна власт и други, имащи отношение към намаляването на риска от бедствия. Целта на съвета е да осигури превенция при защита живота и здравето на населението и целостта на инфраструктурата на територията на областта.

По време на срещата стана ясно още, че с промените в Закона за защита при бедствия се регламентират до 15% от средствата от резерва за непредвидени и/или неотложни разходи, за финансиране на превантивни дейности и дейности по подготовка за реагиране. Предвижда се и разработването на програми и проекти за намаляване на риска от бедствия, провеждане на специализирани обучения, които да залегнат в програмите за предучилищно и училищно образование. Заложено е и задължително създаване на доброволни формирования в общините с население до 20 000 души.

На територията на област Перник са регистрирани доброволни формирования (ДФ) във всички общини, с изключение на община Земен.

В община Перник, ДФ се състои от 11 доброволци, община Брезник – 8 доброволци, община Ковачевци – 7 доброволци, община Радомир – 7 доброволци и община Трън – 5 доброволци. Общо за областта има 5 доброволни формирования, с 38 доброволци.

Извършено е първоначално обучение на всички ДФ, с изключение на новосформираното ДФ към община Перник.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

10-Март-2017

09-Март-2016

10-Март-2015

10-Март-2014

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com