iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Проведоха пресконфереция по проект в комплексът за социално-здравни услуги "Св. Параскева"

Проведоха пресконфереция по проект в комплексът за социално-здравни услуги "Св. Параскева" 11_1447257540

В комплексът за социално-здравни услуги "Св. Параскева" се проведе заключителната пресконференция по проекта за преструктуриране на домовете за медико-социални грижи за деца до 3, като проектът се осъществява както с финансовата помощ както на ОП "Регионално развитие“, така от държавния бюджет. Ако до миналата година в центъра са живели деца, изоставени от родителите, то днес на семействата се оказва подкрепа и помощ, за да не изоставят децата си.

От 1-ви октомври 2015-а година 8 дома за медико-социални грижи за деца в Пазарджик, Габрово, Монтана, Перник, Пловдив, Русе, Търговище и София са закрити, а на тяхно място в помощ на родители, осиновители и приемни семейства са отворени нови услуги. В центъра "Св. Параскева“ в София родителите могат да посещават семейно-консултативен център, Център за майчино и детско здраве и Център за ранна интервенция.

Нашата работа се състои в това да окажем подкрепа за семействата и да работим по превенция на разделянето и оставянето на деца в институции. С активна работа на терен, в семейната среда на децата както по отношение на техните социални заявки, така и по отношение на грижите за деца със специфични проблеми. Семейно-консултативният център е изпълнил един капацитет от 370 потребители, каза за "Хоризонт“ ръководителят на екипа на семейно-консултативния център и центъра за ранна интервенция и дневна грижа за деца.

Всички предлагани услуги са безплатни. Зам.-кметът по социални дейности Албена Атанасова обясни, че винаги ще има нужда от такива места, където децата да могат да чувстват по-близка семейната среда и това е и техният ангажимент. Тя обясни, че има недостиг на персонал.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.