iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Проведоха информационна среща за проактивна работа с медиите

Проведоха информационна среща за проактивна работа с медиите  10_1476160117

В последния работен ден на миналата седмица бе проведена информационна среща за проактивна работа с медиите на тема „Управление на средствата от европейските структурни и инвестиционни фондове, представяне на актуални възможности за финансиране по оперативните програми”, организирана от екипа на Областния информационен център в Перник.

Беше изслушано експозето на Десислава Бенкова – юристконсулт и управител на фирма „Инфо трейдинг” ООД, която ще е партньор вбъдеще на пернишкия ОИЦ. Ня зопазна участниците във форума с управлението на средствата от европейските инвестиционни фондове. Десет са програмите, по които могат да бъдат разработени и евентуално финансирани проекти през настоящия програмен период. Сред тях са „Иновации и конкурентноспособлност”, „Региони в растеж”, „Развитие на човешките ресурски”, „Добро управление”, „Околна среда”, „Програма за развитие на селските райони” и др. Изяснена бе и институционалната рамка за управление. Стана ясно кои са проектите, по които ще се предоставя безвъзмездна финансова помощ.критериите за безвъзмездно, коментирани бяха и евентуалните финансови корекции, основанията за налагането и размерът им.

Представител на Областния информационен център представи актуалните възможности за финансиране по оперативните програми.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.