iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Проведе се среща за разясняване на превантивните мерки срещу тероризма

Проведе се среща за разясняване на превантивните мерки срещу тероризма 01_1452841555

По инициатива на областния управител д-р Александър Александров се проведе работна среща с представители на общините и директорите на училища детски градини на територията на областта.

Срещата се проведе съвместно с териториалната дирекция „Национална сигурност” Перник, с цел детайлно разясняване на превантивните мерки, които трябва да се предприемат за недопускане на терористични действия на територията на област Перник.

На срещата с присъстващите бе обсъдено подобряването на пропускателните системи в училищата, детските градини и сградите с масово пребиваване на хора.

Обърнато бе внимание и на мерките за сигурност, които да ограничат пребиваването на лица, нямащи отношение към дейностите извършвани в определената сграда или учреждение.

„Атентатите в Париж доказват, че сме изправени пред сериозно предизвикателство и всички трябва да бъдем бдителни. Към момента няма реална заплаха за нашата област и страна и няма повод за притеснение сред гражданите, но наш дълг е да подсигурим тяхното спокойствие” каза д-р Александров по време на срещата.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.