iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Протести в Перник в защита на Витоша

Протести в Перник в защита на Витоша 11_1447256272

Коалиция „За да остане природа в България” организира протести срещу „унищожаването и разграбването” на трите най-ценни защитени територии в България, както и в защита на националните паркове Пирин и Рила, както и за Природен парк „Витоша”.

Протести се провеждат в София - от 18:30 ч. при паметника на патриарх Евтимий, както и в Пловдив, Варна, Русе и Перник.

Вчера пуснахме дрон над хижа „Алеко“ и ски зоната и установихме нещо изключително фрапиращо – в момента се изпълнява спреният от държавата специализиран подробен устройствен план за изграждане на новата ски зона „Алеко“.

Това, което наблюдаваме е символ на това, че държавата не само се отказва да спре мафията да застроява Рила, Пирин, а в случая – Витоша, а дори я толерира и подкрепя – обясни възмутен Александър Дунчев – един от организаторите на протестната прява. – Въпреки проверките някой до последно е строил, докато вчера доброволци не отидоха да спрат багерите. Отидоха през нощта още, за да не успеят да ги скрият, а да се види коя е фирмата изпълнител и да се разбере по чия поръчка работят и унищожават гората. Настояваме плановете да бъдат върнати за преработка. Директорите на парковете трябва да подадат оставки, а случилото се да бъде разследвано…

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.