iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Протест пред сградата на Община Перник

Протест пред сградата на Община Перник 10_1412845663

Протест пред сградата на Община Перник в подкрепа правата на Ана-Мария и всички деца в България. Събитието е спонтанно организирано от приятели на родителите на Ана-Мария и са издигнали мото"Нека подкрепим Ана-Мария, Ради и Росен".

Планувано е за утре 10.октомври.2014 година от 11:00 часа пред Община Перник.

Искания:
1. Чисто разследване без протекционизъм от срана на МОН. (Лично аз много искам да разбера, каква е и причината за този протекционизъм. Надявам се разследващите журналисти да се активизират и това да излезе на бял свят).
2. Адекватни мерки срещу всички виновни;
3. Институциите да започнат да си вършат работата след подаден сигнал/жалба, а не след заформянето на обществен скандал;
4.Осигуряване на максимално сигурна среда за децата ни във всички заведения в които, не се допуска те да бъдат придружавани от родители - училища, детски градини. За целта искам:
- Инсталиране на Камери в тези заведения - навсякъде - в класни стаи, в учителски стаи, в директорски кабинети , в коридори и пр,
- За децата със СОП да се осигури и персонален асистент, които да бъде с тях през цялото време докато те са в тези заведения - в час, в междучасията и пр. Този асистент трябва да е завършил специална педагогика и основната му роля е не само да следи за сигурността на ЕДНО дете, но и да го обучава и опосредства комуникацията между него и съучениците му или общообразователната учителка. Персоналният асистент носи Персонална отговорност за физическото и психическото състояние на детето.
- Периодична проверка на психичното състояние на преподавателите ( на 6 месеца)

Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/1499060400348548/

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.