iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Проливен дъжд се изля в Перник

Проливен дъжд се изля в Перник 09_1411458923

Улиците на Перник се превърнаха в реки заради проливния дъжд. Няма обаче наводнени къщи и инциденти във връзка с дъжда. Това заяви шефът на пожарната Емил Марков.

„Очаквам всеки момент да започнат да подават сигнали ца проблеми. В района на „Марина бара“ положението вече е критично и вероятно ще се наложи да отводняваме“, каза Марков.

Огромни локви има и при болницата в града, под автогара, при ТЕЦ „Перник“, на кръстовището на „Иван Пашов“ и по на няколко места по вътрешноградската магистрала. Заради пороя е силно затруднено движението между Перник и София. Образувала се е тапа на входа на столицата и част от шофьорите започнали да минават през с. Мърчаево.

Няма опасност от преливане на язовир „Студена“. Нивото на водоема е под 20 млн. кубични метра, а максималният му обем е над 25 млн. куб.

Жълт код за силен вятър е обявен за всички области на страната за днес, показва поместената карта в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Жълтият код предупреждава за потенциално опасно време. Очаква се средната скорост на вятъра 13-18 м/сек, в някои области и с пориви до 20-25 м/сек.

Тази сутрин, с настъпването на есенното равноденствие, настъпи и рязко застудяване с преминаване на добре изразен студен атмосферен фронт. Вятърът от запад-северозапад се усилва, достигайки на места из Северна България до 15 м/сек. На много места вали дъжд.

През деня нахлуването на студен въздух ще продължи. Дневните температури ще са близки до сутрешните стойности, едва 13-18 градуса, в най-южните райони до 20 градуса.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.