iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Проектът за подлез при жп спирка Даскалово ще бъде преработен

Проектът за подлез при жп спирка Даскалово ще бъде преработен 07_1404972274

Проектът за подлез при жп спирка Даскалово ще бъде преработен. Кметът на Перник Росица Янакиева съобщи, че за проекта ще бъдат изразходвани 130 000 лв.

Проектът търпи изменения, защото между магистралата и жп линията на височина 1,60 метра от кота нула на подлеза преминава газопроводът, който захранва фирма „Стомана Индъстри”. За да се направи подлез едновременно под двата транспортни коридора – магистарала и жп-линията, е необходимо да се измести газопроводът, обясни Янакиева. Изместването му обаче ще струва между 280 000 и 300 000 лв., е станало ясно след разговори с Булгаргаз. Това не е във възможностите на Община Перник и не е в приоритетите на компанията.

Идеята е подлезът да бъде изграден тази година в частта под магистралата с излизане на терена на кота нула. Нататък във времето и в зависимост от ресурсите ще се преценява дали съоръжението ще може да мине под жп-линията.

Повече от 20 г. хората пресичат през външноградската магистрала, а в момента пешеходната пътека е изтрита и нищо не подсказва на шофьорите, че има зебра.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.