iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Продавачът на ракията с метилов алкохол остава в ареста

Продавачът на ракията с метилов алкохол остава в ареста 12_1451464618

Съдия Петър Пандев от Окръжен съд - Благоевград наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” на Тайфи Мегльо, като той е обвинен, че продал алкохола с метилов алкохол, който причини смъртта на петима души а още 8 се намират в реанимацията на МБАЛ - Благоевград.
Днес малко след 16:00 часа Мекльов бе изслушан от съдията. Той обясни, че не е знаел, че ракията е отровна и че той също пил от нея. Оставена била в туба от Юсуф, който починал на 21 декември.

"Не съм продавал ракията. На мен също ми е мъчно, че стана така. Тук съм, защото се бяхме събрали да се черпим в моя цех. Ако бяхме на друго място, друг щеше да е тук сега", каза Мекльов пред съда в Благоевград днес.

Прокурорът по делото Георги Мадолев обаче заяви пред съда, че има събрани достатъчно доказателства, които водят до обосновано предположение, че ракията е била продадена от Мекльов на починалите по-късно Вайдан и Салих, както и на Медо Биков, който пък я предложил на гостите си, дошли за колене на прасето му.

Мярката „задържане под стража” Мекльов може да обжалва в 3-дневен срок пред Апелативен съд - София. Съдия Пандев насрочи за 5 януари, от 10:00 часа делото, образувано заради трагедията в Якоруда, при която до момента 5-има мъже загубиха живота си.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.